Nya priser på våra onlineutbildningar gäller fr.o.m. 1 augusti 2024

Min man vill inte gå på par terapi!!

ensamhet evaberlander.com gräl kommunikation konflikter medberoende nya möjligheter par skilsmässa utveckling Sep 20, 2021

Min man vill inte!!!

 "Hej Eva!
Jag lyssnar på din podcast och tycker den är superbra. Jag har stort förtroende för dig och ditt arbete. Nu vill jag få med min man till dig, men han vill inte. Han tycker att vi kan sköta våra problem på egen hand och han gillar inte tanken på par-terapi. Ju mer jag vill och tjatar desto argare blir han. Vad ska jag göra? Jag kan ju inte göra detta själv!"

Ensam

Mitt svar:

Hej ensam!
Du lyssnar på min podcast och gillar den. Tack för att du så generöst berättar vad du tycker. 
Nu vill du få med din man på par terapi men han vill inte. Han tänker att ni kan sköta era problem på egen hand, utan hjälp från någon utomstående. 
Förstår att det känns trist och ensamt för dig. Speciellt med tanke på att du har stort förtroende för mig och mitt arbete med par. Jag gissar att du längtar efter att känna den kontakt som du hör att många andra par som kommer till mig får uppleva.
Jag gissar också att han känner sig stressad när du vill någonting som han inte vill. Speciellt när du uttrycker din längtan genom att tjata.
Jag brukar säga att bakom varje konflikt ligger en önskan. En längtan som vi tyvärr sällan hör. Så trots att din önskan är kärleksfull och fin (du vill ju ha en härlig relation med honom) så hör han bara kritik vilket gör honom arg och stängd.   

Mitt tips till dig är att du ska välja att lägga din energi på dig själv. Säg JA till kunskap och välj att gå på en spännande upptäcktsfärd i ditt eget inre. När du börjar höra och förstå dig själv så blir du inte lika beroende av hur han reagerar och med tiden kommer du att må bättre och bättre. Kanske blir han också nyfiken när han ser att du mår bra?

Tusentals individer och par har redan gått mina utbildningar (både live och på distans) med mycket fina resultat. Självklart kan du få stöd av mig parallellt med din distansutbildning. Du ser mer här: Att leva istället för att överleva.

Om du har lust, börja gärna med att titta på min föreläsning: Bakom varje konflikt ligger en önskan - en längtan som vi tyvärr sällan hör. Kanske kan den inspirera dig att tydligt uttrycka din önskan på ett sätt som gör det möjligt för honom att ta in. Det förtjänar ni båda.

Kom ihåg att HURRA för dig själv. Du har bestämt dig för att må bra. Hitta ditt sätt - oavsett om han vill eller inte och oavsett om det är mig du tar hjälp av eller inte. Det finns mycket bra hjälp att få.  

Lycka till!
Eva Berlander